Stop en halv og vent med at køb nyt gulv

Afadmin

Stop en halv og vent med at køb nyt gulv

screenshot_5

I dag vil vi fremvise de muligheder, som du har, når du vil have lagt nyt gulv. Der er mange muligheder, dyre som billige. Det kan gøre det svært og uoverskueligt.

Du har måske et gammelt trægulv i forvejen, som er godt slidt? For så kan det jo godt være, at du skal investerer i et nyt trægulv, endda med gulvvarme. Det kan også være du vælger en billig, men utrolig effektiv løsning. Du kan nemlig vælge gulvafslibning, som mange i dag vælger grundet resultatet og prisen. Det kan koste alt fra 80 kr. ex moms til 150 kr. ex moms/kvm. Det kan derfor koste 3000 kr. ex moms for et (forholdsvis) nyt gulv. Lyder det ikke godt?


Derfor er der virkelig mange som vælger at starte forretning i den branche. Der er tilsyneladende mange penge i gulvafslibning branchen.

En overskuelig branche

Det kan være svært at guide sig selv igennem gulvbranchen. For det første er det en del af byggebranchen, som til tider er lidt svær at finde rundt – dine muligheder helt uoverskueligt store.

Besøg HmGulve.dk – Se priser og bliv guidet til et nyt gulv.

screenshot_7

Trægulve

Se bare her. Iflg. Google er her 183.000 resultater – det er jo en god sjat. Der findes mange typer trægulve, som vi kommer ind på senere.

screenshot_8

Gulvafslibning

Man skulle ikke tro det, men “gulvafslibning” har næsten lige så mange resultater. Det betyder at der virkelig er mange derude, som tilbyder det her og det er altså fordi det er noget folk vælger.

Igang med mulighederne:

Lad os se nærmere på hvad du kan vælge i gulvverdenen.

Trægulve:

  • Parketgulv – Nogle ting ændre sig ikke, og det er at vi i Danmark, og Norden, vil være forelsket i parketgulvet. Du kan få i flere farver og du kan tilpasse til din nuværende indretning. Du kender det helt sikkert – de små malle, aflange rektangler, som variere i farven. Pris: 400 kr. ex moms/m2 (inkl. gulvlægning)
  • Plankegulv – De brede, lange og utrolig flotte og æstetiske gulve, som vi kender i Danmark. Specielt planke eg er rigtig flot til et hvert hjem, grundet dens nuance, som er mild for øjnene, der også har en vis dybde. Det er altid et rigtig flot stykke træ. Pris: 450 kr. ex moms/m2 (inkl. gulvlægning)
  • Laminat – Billig gulv. Meget billig. Vi anbefaler det bestemt ikke. Strukturen i dette gulv er skidt. Isoleringen er også dårlig. Mange med laminatgulve oplever også, at det hæver, fordi træet udvider sig. (anbefales bestemt ikke)

Ny vin på gamle flasker:

  • Gulvafslibning – Har du spildt vin, er der mørke pletter og er det generelt ikke som du ønsker? Her vil fagmanden slibe dit gulv, for næsten ingen penge, og derefter smøre måske hvid lud på, og og olie, som gør at det ser helt nyt. Perfekt løsning. Pris: 100 kr. ex moms/m2
  • Gulvafhøvling – Det her er til dig med et rigtig gammelt gulv. Sådan virkelig beskidt med flænger, der er så dybe. Det kan vi ikke vurderer om du skal have – det gør fagmanden. Pris: 100 kr. ex moms/m2

Andet:

  • Epoxy gulv – Gulvet du ser i Bo bedre, det som alle de flotte store hjem har. Det er dyrt, eksklusivt og New York. Desuden er det også meget fleksibelt. Når vi siger fleksibelt mener vi at dine muligheder med gulvet er store. Du kan fx bruge de i badeværelset, som mange gøre hvor de får støbt cement og gør ovenpå dem. Nogle vælger også at male deres gamle trægulve med epoxy malingen. Hvis du vil det, så skal du hvert fald huske at få en gulvafsliber ude ved dig.

Gør det selv:

Nej. Det synes vi bestemt ikke. Det er ikke det værd. Et gulv et som en væg, det er så centralt i din boligs indretning, at du ikke bør tage chancer. Gør hvad du er god til: vælg hvordan det skal se ud og ansæt en fagmand.

Hvad du bør gøre:

Købe ny vin på gamle flasker.

Altså i stedet for at investerer i et nyt gulv, bør du i stedet snakke med en fagmand, en gulvsliber med andre ord, som kan klare opgaven. Du vil kunne få et nyt gulv, på gamle planker.

Om forfatteren

admin administrator